Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2009 23:24 - Гъши дроб - истината
Автор: ecoagent Категория: Други   
Прочетен: 26361 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Малко известен, но затова пък много шокиращ факт е как се добива гъшият дроб и мъченията, на които са подложени животните.

image
Още след като се родят, за малките патета започва мъчението- женските го убиват, защото техните черни дробове са по-малки и носят по малка печалба, а мъжките ги  затварят в малки клетки в които прекарват няколкото си седмици живот. Патетата нямат достъп до вода, почва или слънчева светлина и в резултат на тези неестествени условия хиляди от тях умират.

Скоро започва храненето, което е известно още като `нагушване.`
Два пъти дневно животните се тъпчат с храна през сонда, вкарана в хранопровода им. За две секунди до 800 грама храна преминават в техния стомах. Пневматичната сонда често причинява лоши наранявания. Някои животни умират от задушаване, когато сондата се поставя по погрешка в трахеята.Всичко това се прави с цел черният дроб да стане неестествено голям.
image

Като резултат от това хранене птиците се разболяват и се тъпчат с антибиотъци, които имат неизвестен ефект върху хората.По време на 2-те седмици насилствено хранене животните се разболяват. Смъртността през този период е 20 пъти по-висока от тази в конвенционалните  ферми за производство на патешко месо.Животните страдат също така от наранявания вследствие порязвания на човките, крилата и лицевите части. По-голямата част от тях виждат света през покрити с гной, инфектирани очи, следствие от амонячните (NH3) газове, отделяни от течните торове (урината) под клетките.
image


След 2 седмици насилствено хранене размерът на черния дроб става 10 пъти по-голям от нормалния. Болните животни се транспортират до кланицата. Работниците ги пренасят в конвейер. Стотици животни са натрупани едно върху друго; голяма част от тях няма да преживеят транспорта от стрес, задушаване или отказ на орган. По думите на един животновъд, 70% от патиците умират по време на транспорта.
image
По това време дробът им е десет пъти  по-голям от нормалното - 900гр, когато при здравите патици е 70 гр.

Какво може да се направи? ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА!
 
www.vier-pfoten.org/aktionen/petition/0611/index.php
  Не купувайте гъши дроб - ако няма търсене няма да има производство!
повече по темата може да се намери тук --->
www.vier-pfoten.bg/website/output.php

от тук можете да изтеглите документален филм за живота в фермите за гъши дроб -----
www.vier-pfoten.bg/website/output.php


Текст и материали са взети от страницата на дружеството Четири лапи








Тагове:   гъши дроб,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubima - това е ужасно!!!!!
18.05.2009 23:31
това е ужасно!!!!!
цитирай
2. ecoagent - lubima
18.05.2009 23:39
да, начинът по който се третират птиците е ужасен и жесток... а българия произвежда 15% от всичкият гъши дроб в света (в много страни вече е незаконно) и сме втори по производство след франция, което е наистина ужасно... ако може и ти да разпостраниш или побликуваш информацията
цитирай
3. zaw12929 - Всяко използване на животните е ...
19.05.2009 18:06
Всяко използване на животните е ужасяващо, но такъв е животът
Вие също използвате историята на живота им за да настроите светът против българите. Затова сме най бедни, защото сме глупави и най многото между нас са тия, дето умеят само да пречат на хората, които правят нещо. Това е по гнусно. Вашата "сонда " тъпче нашите мозъци- агенти на недомислията! А каква човечност имаше в ловците на африканци, закарвани с кораби в Америка ( стотици милиони- милиард в разстояние на 3-4 века?!) , чиито труд позлати
гордеещите се днес с демокрацията си държави?!.
И днес има робство на хора. И ... все едно, няма да разберем веднага с какво се заемаме!
цитирай
4. andi2 - То това си е направо инквизиция. От ...
19.05.2009 21:05
То това си е направо инквизиция . От отношението към животните , зависи и как се отнасяме помежду си .Всичко само заради пари .
Дали може да кача статията и в моя блог ???
цитирай
5. chechi61 - за
19.05.2009 21:11
та не разбрах по добре ние ли да умираме или животните за които все пак се грижим - може така представено да е зловещо но в ресторанта не е . Вие какво ядете та даже и вегетарианци да сте пак сте унищожители
цитирай
6. ecoagent - zaw12929
19.05.2009 21:29
sorry zaw, ама нещо не можах да те разбера - гледам, постнал си в блога си текста за гъшите проблеми, но нещо се кахъриш и използваш "Вие" и "Вашите" - кого всъщност визираш, ако не е тайна?
а за робството при животните и съпоставянето им с това на хората като цяло те съветвам да прочетеш следното http://ecoagent.blog.bg/drugi/2009/04/22/den-na-zemiata-chestit-praznik-na-zemiata-dnes-vsichki-sme-e.325817
благодаря за мнението ти все пак !
цитирай
7. ecoagent - andi2
19.05.2009 21:32
да andi, моля те, качи статията където и на колкото може повече места, като може и на приятели по мейл да пращаш, благодаря!
цитирай
8. ecoagent - chechi61
19.05.2009 21:40
ами аз съм вегетарианец-еколог, което означава, че приемам животински продукти като риба, яйца, сирене, мляко, но дори и преди, когато консумирах месо, не ядях гъши дроб, а сега направо ми иде да пръсна главата на всеки, дето може да стори такова ужасяващо зло на едно животно - това е робство, беззаконие, варварщина. да, животните-хищници също убиват други животни, за да се нахранят, но не използват такива чудовищни методи - обикновено под ноктите им се озовават слаби, болнави екземпляри - това поне от научно-популярните филми по канал 1 би следвало да го знаеш ;-)
цитирай
9. анонимен - а как се лови риба - покрай сафрида ...
20.05.2009 07:04
а как се лови риба - покрай сафрида доста акули и делфини загиват но това не пречи да консумираме сафрид - не искам да споря с никого но по добре да помислим има ли начин без да нараняваме нещо или някого да бъдем самите ние.
цитирай
10. анонимен - здравейте, прочетох статията и ...
20.05.2009 21:17
здравейте,

прочетох статията и искам да споделя разочарованието си от глупостите, изписани в нея.

Искам да попитам автора на статията дали е видял реално как се осъществява производството, защото фактите в тази статия са меко казано абсурдни...

също така и снимките - най-лесно е да се публикуват грозни и ужасяващи снимки - това си е чиста проба манипулация и глупав PR, от които уж трябва да спечели цитираната с линкове организация.

Към автора: много си далеч от истината. Чети повече и не пиши за неща, от които не разбираш, смешник
цитирай
11. ecoagent - анонимен 9. + 10.
22.05.2009 01:45
първо, относно ловенето на риба, в т.ч. и на сафрид, има вече нови, европейски норми за размера на клетките по мрежата за улов и вида на позволената за ловене риба.
второ, аз не съм автора на тази статия, или както си пише най-долу "Текст и материали са взети от страницата на дружеството Четири лапи".
трето, ако не вярвате на снимков материал, подкрепен с текст, то поне може да изгледате прикаченото към публикацията видео - дори и да не разбирате английски, пак ще ви светне за какво безчовечие иде реч...
знам, че хората мразят най вече:
- от страх
- от завист
- от непознаване
Изберете си, което ви харесва, анонимен!
...е, кой сега е смешник!?!
цитирай
12. анонимен - producer
25.12.2009 22:37
Най-лъжливата статия,която съм чел.Аз съм производител на патешки продукти от 1989 г.Малките женски патета изобщо не се убиват.Тяхният дроб е много по-качествен (300 - 600 гр.) от мъжкият,които е по-голям,но не се търси толкова.Относно храненето и отглеждането в статията няма и грам компетентност.Тоя "автор" може да ни заблуждава и,че руснаците са превзели Берлин с дървени танкове.
цитирай
13. ecoagent - 12. анонимен - producer
26.12.2009 00:47
Вие сте от БГ - ако не вярвате на снимков материал, подкрепен с текст, то поне може да изгледате прикаченото към публикацията видео - дори и да не разбирате английски, пак ще ви светне за какво безчовечие иде реч в Канада...
знам, че хората не се доверяват най вече:
- от страх
- от завист
- от непознаване
Изберете си, което ви харесва, анонимен!
Текст и материали са взети от страницата на дружеството Четири лапи
www.vier-pfoten.bg/website/output.php
цитирай
14. анонимен - Не са глупости тези кадри уви...
13.06.2010 09:23
гадост...и това сме ние всички почти...ядем и незнаем, че сме 'замесени в тази свинщина наречена животновъдство .Поголям звяр от човека на земята няма ..сори
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ecoagent
Категория: Други
Прочетен: 167473
Постинги: 69
Коментари: 96
Гласове: 186
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930